Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
képet csatoltam!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A lényeg az, hogy mindig számold ki az 1 %-ot, úgy, hogy az eredetit elosztod százzal, utána pedig ezt szorozd meg annyival, ahány százalékot a feladat kér.

1) 50 kg 1 %-a 50:100 = 0.5 kg
6% = 0.5*6 = 3 kg
25% = 0.5*25 = 12.5 kg
50% = 0.5*50 = 25 kg
87% = 0.5*87 = 43.5 kg
140% = 0.5*140 = 70 kg

2) 15 liter 1%-a 15:100 = 0.15 l
30% = 0.15*30 = 4.5 l
50% = 0.15*50 = 7.5 l
0.1% = 0.15*0.1 = 0.015 l
12.3% = 0.15*12.3 = 1.845 l
300% = 0.15*300 = 45 l

3)
300 m 1%-a 300:100 = 3 m
12% = 3*12 = 36 m
120% = 3*120 = 360 m
25% = 3*25 = 75 m
50% = 3*50 = 150 m
75% = 3*75 = 225 m
250% = 3*250 = 750 m
1