Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derivált

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
412
Valaki le tudná vezetni nekem ezt a feladatot? Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
z(x)=6*f(x)-x^2+8*e^4 ===>e=2,7, konstans, deriváltja 0.
z'(x)=6*f '(x)-2*x+0
z'(6)=6*f '(6)-2*6=6*6-12

Az összes többi ugyanígy működik, próbáld meg, és ha nem sikerül még segítek
1