Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú függvények grafikonja

Főoldal » Középiskola » Matematika
763
Egy gép alkatrészeket gyárt. A gyártás hasznát (forintban) a cég a következő függvénnyel számolja: óránként x db alkatrész gyártásakor (200<x<2200) a haszon f(x)=-0,01x^2+22x

a) Mekkora a haszon, ha 500 terméket gyártanak?
b) Mekkora a haszon, ha 900 terméket gyártanak?
c) Mekkora a haszon ha 1200 terméket gyártanak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
f(x)=-0,01x²+22x

Az x helyére behelyettesíted az 500-at, 900-at és az 1200-t majd beütöd a gépbe.

f(500)=-0,01·500²+22·500=8500
f(9000)=-0,01·900²+22·900=11700
f(1200)=-0,01·1200²+22·1200=12000
1