Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lim számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
553
hogyan kell az alábbi feladatot levezetni?
lim((x2-6x-7)/(3x2-7x-10)) n = -1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
határérték, lim
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Mivel tartunk hova?
0

Csatoltam képet, először nézd meg azt. Ha jól értem a feladatot, akkor ki lehet emelni x+1-et, és egyszerűsíteni a törtet. Ezután már nem 0 a nevező, úgyhogy be lehet helyettesíteni az x helyére a -1 et, és megkapod a választ, ami 8/13.
Bármi ilyet beírhatsz a wolfram alphába, és segít elindulni.
https://www.wolframalpha.com/input/?i2d=true&i=lim+x-%3E-1+Divide%5B%5C%2840%29Power%5Bx%2C2%5D-6x-7%5C%2841%29%2C%5C%2840%293Power%5Bx%2C2%5D-7x-10%5C%2841%29%5D
És légyszi máskor próbálj precízebben kérdezni
0