Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat SOS

Főoldal » Középiskola » Kémia
493
Sziasztok! Ha az alábbi feladatok közül valamelyikben tudtok akkor kérlek segítsetek! Fogalmam sincs hogyan kell megoldani ezeket, pedig fontos lenne, hogy megértsem :(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

5
Szia! Ezek érettségi feladatok, mindet megtalálod az interneten, sokat youtubeon is magyarázó videóval:))
0

Szia!

Sikerült megcsinálni mind a négy feladatot! Ma, azaz vasárnap délután beszkenneltetem majd számodra! :)

És itt elküldöm!
Üdvözlettel: Ármós Csaba Debrecenből (46 éves kémia és matematika korrepetáló)
1

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet.
1

Szia!

A metán vízgőzös bontásánál a b; pontnál van egy "pici" javítás (módosítás):
M (elegy)= 70/5 = 14 g/mol lesz az egyensúlyi gázelegy átlagos moláris tömege (elfelejtettem osztani az összmóllal) és így
d= M (elegy)/ M (O₂) = 14 g/mol/32 g/mol = 0,4375 lesz a jó relatív sűrűsége a gázelegynek (oxigénre vonatkoztatva!) ! :)

Ne haragudj, csak nagyon siettem a megoldásokkal és csak most vettem észre a hibát! :)
1