Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kémiai szamitás

Főoldal » Középiskola » Kémia
553

3. Hány cm3 normál állapotú CO2 és hány g víz keletkezik 2500g dibenzálaceton elégetése során?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
dibenzálaceton=C17H14O → 234,29 mol/g 1m3=1,86kg Co2
Égése= C17H14O+ 20 O2 → 17Co2 + 7H2O 2500g/234,29 g/mol = 10,67 mol
M CO2→44,01 *17=743,17g * 10,67→ 7982,9739g→7,983 kg/ 1,86=4,29 m3=4290cm3
M H2o→18,01*7=126,07*10,67→1345,167g

CO2 4290 cm3
víz 1345,167g

0