Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek , elsőfokú egyenletek grafikus megoldása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
490
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x -> -12/9x+12

(+12, mert ennyivel van az origo felett a tengelyen, - mert 'lefelé' tart,
12-t le és 9-et léptünk jobbra, innen jön a tört értéke.

Ez kell 3-mal egyenlő legyen a b feladathoz:
-12/9x+12=3
Kivonok 12-őt:
-12/9x=-9
Szorzok -9-cel
12x=81
Osztok 12-vel:
x=81/12=6,75

Tehát 6,75 óra múlva lesz 3 cm a gyertya
0