Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
487
Hány g oxigénnel reagál maradéktalanul 2,5 mol metán, és eközben hány mol szén-dioxid keletkezik?(160g O2, 2,5 mol CO2)
Valaki tud segíteni? Nem értem. Ha valaki el is tudná magyarázni annak nagyon megköszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
CH4+2O2=CO2+2H2O
Tehát: 1mol metán elégetéséhez 2mol oxigénre van szükség.
Akkor 2,5 mol metánhoz 5 mol oxigén kell
m=n*M=5*32=160g
A szén-dioxidnál is 1-1 az arány, ezért abból is 2,5 mol keletkezik.
0