Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
631
Hány oxigénmolekulát használ el 40g metán a tökéletes égéshez?(3*10 a 24-en)
Valaki tud segíteni? Nem értem. Ha valaki el is tudná magyarázni annak nagyon megköszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
CH4+2O2=CO2+2H2O
n=m/M=40/16=2,5mol
Az oxigén és a metán molaránya 2:1, tehát 5mol oxigén fogyott.
Ebből következik, hogy: N=n*NA=5*6*1023=3*1024
0