Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
686
Hány gramm víz keletkezik 80g metán tökéletes elégetésekor?(180g)
Valaki tud segíteni? Nem értem. Ha valaki el is tudná magyarázni annak nagyon megköszönném!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A metán és a víz molaránya 1:2, így
n=80/16=5mol
2*5mol a víz, mert ugye az arány 1:2
m=10*18=180g
0