Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
682
Hány gramm kén-dioxid keletkezik 10g kén elégetésekor?(20g)
Nem értem. Ha valaki el is tudná magyarázni annak nagy megköszönném!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol kén elégetésével 1 mól kéndioxid keletkezik.
1 mol kén = 32 g
1 mol kén-dioxid = 64 g

(64 / 32) * 10 = 20 g
0