Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8

Főoldal » Általános iskola » Kémia
636
Hány gramm kén-dioxid keletkezik 2 mol kén elégésekor? (128g)
Valaki tudna segíteni? Nem értem. Ha van valakinek ideje és el tudná magyarázni, annak nagyon megköszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol kén tömege 32 g, 1 mol oxigéné pedig 16 g - Ezt a periódusos rendszerből tudod leolvasni.
A kén égetésének képlete S + O2 = SO2
Mivel két oxigénatomunk van, az oxigén tömegét megszorozzuk kettővel, így 1 mol kén-dioxid tömege 32 + 2*16 = 64 g lesz.

Két molhoz pedig csak arányosítasz, 2*64 = 128 g
0