Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Surgos!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
479
Csatolok kepet,ha valaki tudja legyszi segitsen. A 7.es feladat az
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A terasz mérete 64 m2 = 640000 cm2.
Egy mozaiklap mérete 10*10 = 100 cm2

Ha az egészet be akarjuk borítani, 640000:100 = 6400 mozaiklapra lesz szükség.

Ha a mozaiklap oldalai 5 cm hosszúak, akkor egy mozaiklap 5*5 = 25 cm2.
Ekkor 640000:25 = 25600 mozaiklapra van szükség.

Ha a mozaiklap oldalai 20 cm hosszúak, akkor egy mozaiklap 20*20 = 400 cm2
Ekkor 640000:400 = 1600 mozaiklabra van szükség.

Ha a mozaiklap oldalai 40 cm hosszúak, akkor egy mozaiklap 40*40 = 1600 cm2
Ekkor 640000:1600 = 400 mozaiklapra van szükség.
0