Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
449
Sziasztok! Légyszi segítsetek. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ez egy nyolcadikos felvételi feladat.

567:7=81
Az ábráról leolvasható, hogy b=3a
81=a·a·b=a·a·3a osztasz 3-mal
27=a·a·a, amiből a=3 és b=9 cm
1

567cm³÷7= 81cm³
Tehát 81cm³ egy négyzetes hasáb
Négyzetes hasáb térfogata= a×a×M=3×3×19=81
a) 3cm
b) 9cm
1