Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
406
Sziasztok tudnátok segíteni nekem ebben csatoltam képet holnap ebből írunk dolgozatot
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
Az adott szög és '-vel jelölt párja együtt 180 °-osak, így ha alfa = 62 °, akkor alfa'=180-62=118 °
Tudjuk, hogy gamma ' = 107 °, így gamma = 180-107=73°
Alfa, béta és gamma szögek együttesen 180°-ot adnak, hiszen a háromszög belső szögeinek összege 180 °.
180°= alfa + béta + gamma = 62 °+béta +73 °= 135 ° -> béta = 180-135 =45 °

2) Pitagorasz tétel: a^2 + b^2 = c^2

3)
a= 34 mm
c= 76 mm
b-t a Pitagorasz tétel segítségével kapjuk, hiszen a háromszögünk derékszögű
34^2 + b^2 = 76 ^2
1156 + b^2 =5776 /-1156
b^2 = 4620
négyzetgyök(4620)=b -> 67,97 mm
Kerületet és területet a megadott képletekkel számíthatod.

4)
Az egyenlőszárú háromszöget a magassága két egyenlő oldalú derékszögre osztja, ahol a derékszög alapja a/2 =14/2=7cm,
b oldala a magassággal egyenlő (5,5cm), a c oldala pedig a Pitagorasz tétellel számítható.
0