Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorok

Főoldal » Középiskola » Matematika
437
Kérem valaki segítsen a megoldásban!
A) Van egy AB szakasz, az A koordinátái (3; -1), a B-é (5;7), ennek a szakasznak a felezőpontjának helyvektorát kell meghatározni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összeadod az A és B pont x illetve y koordinátáit, majd elosztod őket kettővel:
3 + 5 = 8 -> 8/2 = 4
(-1)+7 = 6 -> 6/2 =3
A koordináták: (4,3)
1