Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni, hogy hogy kell megoldani ezt a feladatot?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1558
Péter és Pál pénzének aránya 5:7. Ha Pétsr kap még 200 forintot és Pál elkölt 800 forintot, akkor ugyanannyi pénze lesz a két fiúnak. Hány forintja van Péternek és Pálnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
* Ha Péter kap még 2000 forintot.
Bocsánat, lemaradt egy 0
0

Péter Pál
5x+200 = 7x-800
5x+200=7x-800. /-5x
200=2x-800. /+800
1000=2x. /:2
500=x

Ellenőrzés:
5×500+200=2700
7×500-800=2700
Péternek 2500Ft volt
Pálnak 3500Ft volt
0