Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Fizika surlódás

Főoldal » Középiskola » Fizika
832
Egy 4g tömegű revolvergolyót 280 m/s sebességgel lövünk bele egy fahasábba, amelyben 5cm mélyen egyenletesen lassulva megáll. Mekkora a golyó lassulását okozó súrlódási erő nagysága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2

s=5 cm = 0,05 m
v=280 m/s
t=s/(v/2) = 0,05 m : (280 m/s : 2) = 0,0003571428571 s
a= v/t = 280 m/s : 0,0003571428571 = 784 000 m/s²
m = 4 gramm = 0,004 kg
Súrlódási erő: F = m * a = 0,004 kg * 784000 m/s² = 3136 N
2

Csatoltam képet.
1