Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz tétellel kapcsolatos feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1183
Egy derékszögű háromszög átfogója 17, az egyik befogója 15 egység hosszú. Mekkora az oldalakra emelt négyzetek 1-1 átlójának az összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a²+15²=17²
a²=64
a=8cm

8·√2+15·√2+17·√2=40·√2 cm
1