Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koriv hossz

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
Mekkora egy 2 egyseg sugaru korben a 3 radian kozepponti szoghozntartozo koriv hossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy teljes kör 2*pi radián.
A teljes körív hossza 2*r*pi=2*2*pi
A körív hossza és a bezárt szög aránya állandó
A körív hossza legyen x
Ekkor
2*pi/2*2*pi=3/x
1/2=3/x
x=6
0