Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Kémia tz

63
Nagyon megköszönném ha tudna valaki segíteni!
1,A szén-dioxid........,.........gáz, a levegő.......... összetevője. Nem.........gáz. Tűz esetén a tűzoltó készülékekből kiáramló szén-dioxid-tartalmú........... oldják a tüzet.
2, hogyan nyerik az iparban a hidrogént?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
1) A szén-dioxid, por, nemesgáz, a levegő kisebb mennyiségű összetevője. Nem tiszta gáz. Tűz esetén a tűzoltó készülékekből kiáramló szén-dioxid-tartalmú gázzal oldják a tüzet.

2) Kémiailag tiszta hidrogént víz elektrolízise útján állíthatunk elő.
Nagyobb mennyiség előállítása: vízgázreakció, amikor izzó szénre 1000°C körüli hőmérsékleten vízgőzt fúvatnak, ez kevésbé tiszta.
-1

1.) A szén-dioxid, színtelen, kis koncentrációban szagtalan gáz, a levegő egyik összetevője.
Nem éghető gáz. Tűz esetén a tűzoltó készülékekből kiáramló szén-dioxid tartalmú nagy nyomású gázzal oltják a tüzet.

2.) A hidrogén a periódusos rendszer első kémiai eleme. Vegyjele H, rendszáma 1. A hidrogén a legkönnyebb elem. Szabványos nyomáson és hőmérsékleten színtelen, szagtalan, íztelen, nem mérgező, nem fémes, egy vegyértékű, igen gyúlékony kétatomos gáz, kémiai képlete H2.

Az iparban nagyrészt földgáz és vízgőz reakciójával állítják elő, kisebb mértékben nagyobb energiaigényű hidrogéntermelő módszerekkel, mint amilyen a víz elektrolízise. A legtöbb hidrogént a termelés helyéhez közel használják fel.

Az elektrolízis az elektromos áram hatására végbemenő elektrokémiai folyamat.

2