Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
524
(x+3)² egyenlo 29+x szorozva (x-4)

(mindjart matekoram van kerlek segitsetekkk)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Fel kell bontani mindkét oldalt, x² kiesik így kapsz egy elsőfokú egyenletet.

(x + 3)² = (29 + x) * (x - 4)
x² + 6x + 9 = 29x - 4*29 + x² -4x
x²-t kivonhatjuk
6x + 9 = 25x - 4*29
9 = 19x - 116
x = 125 / 19
Módosítva: 8 éve
0