Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
459
Egy derékszögű háromszög kerülete 60 m, területe 120 m2.
Mekkorák az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a+b+c=60 ebből a+b=60-c
a·b/2 = 120 azaz a·b=240
a²+b²=c²

Ismeretes, hogy (a+b)²=a²+2·a·b+b², átrendezés után (a+b)²-2·a·b=a²+b²
(60-c)²-2·240=c²
3600-120c+c²-480=c²
3120=120c
26=c
a=24
b=10
A háromszög oldalai 10; 24; 26 méter
0