Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek2.

Főoldal » Középiskola » Matematika
560
Egy háromszög területe 84 cm2, két szögének nagysága 67,38°, illetve 53,13°. Határozzuk meg a háromszög oldalainak a hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
α=67,38
β=53,13
γ=180-53,13-67,38=59,49
a/b=sinα/sinβ=sin67,38/sin53,13=1,154
b/c=sinβ/sinγ=sin53,13/sin59,49=0,929
Tehát a/b=1,154 és b/c=0,929
fejezzük ki belőlük a-t és c-t:
a=1,154b c=1,076b
A háromszög területe:
(ac *sinβ)/2=84 (behelyettesítés)
(1,154b*1,076b*sin53,13)/2=84
0,993b²=168
b=13 cm (körülbelül)
a= 15 cm
c=14 cm
0