Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
807
Egy paralelogramma két oldala 6 és 8cm, az általuk bezárt szög 60°. Mekkora a két átló?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
berajzolod az egyik átlót, új rajzon abrazohlatod az úgy kapott háromszöget, oldalok adatait fel írod
C-vel jelöljük az átlót
a=6cm
b=8cm
C=?
c a másodikon=a a másodikon+b a másodikon
C másodikon=6 másodikon+8 másodikon
C másodikon=48+64=112......gyököt vonunk
C=√112=10,58cm

Remélem tudtam segíteni
Módosítva: 4 éve
0