Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
628
1 feladat: Hány fokosak a rombusz szögei, ha arányuk 7 : 8?
2 feladat: Egy téglalap alapterületű ház 8 méteres oldala a tervrajzon 5 cm. Hány négyzetméter a ház alapterülete, ha a tervrajzon a téglalap másik oldala 6 cm?
3 feladat: Viktor az iskolába gyalog vagy kerékpárral szokott menni. Gyalog 1 óra alatt 4 km-t, kerékpárral 1 óra alatt 8 km-t tesz meg. Mennyi idő alatt ér Viktor az iskolába kerékpárral, ha gyalog negyed óra alatt ér be?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Számold ki.
-1

2.feladat

rajzon cm-ben mért egységét 8/5-del (1,6-del) kell megszorozni ahhoz, hogy a valóságban méterben megkapott egységét kapd.


6*1,6 = 9,6 m a téglalap másik hossza.


A téglalap területe = szélesség * hosszúság, azaz jelen esetben 8m * 9,6m = 76,8 m2
1