Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Analizis

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
449
Valaki tudja, hogy ez mit jelent?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Egy ponthalmaz-sorozat (itt intervallumsorozat) közös részét jelöli ez a képlet: `bigcap_(m=1)^(oo) [0, 2/m]`, `bigcap_(m=1)^(oo) A_m`, Ha ez nem a `oo` lenne, akkor a véges esetnek megfelelően egy `[0, 2/M]` (ahol `M in NN`) alakú intervallum lenne, különben egy pontra, a zéruspontra kell gondolni. Ennek a jelölésnek van egy párja is, amely az egyesítésre utal: `bigcup_(m=1)^(oo) [0, 2/m]` vagy `bigcup_(m=1)^(oo) A_m`, Mértékelméletben vagy az analízisben bizonyos tételbizonyítások során használatosak ezek a képletek.
Módosítva: 4 éve
0

Hali!
Azt tudom leírni, amit az előttem lévő is, csak kicsit max részletesebben.
Ezeknek az intervallumoknak a metszetét keresed.
Ha pl megnézzük az első három intervallumot, akkor a [0,2] [0,1] [0,0.5] intervallumok metszete a [0,0.5] Tehát ebben a speciális esetben a legutolsó intervallum.
Látjuk, hogy a 0 mindig benne van az intervallumban.
És vajon a jobb oldali határ mi? Tudunk olyan pici számot mondani, ami benne lesz az összes intervallumban?
Szerintem te is látod, hogy nem. Tehát az egyetlen közös pont a 0.
Amúgy ezt mondja ki a Cantor féle közöspont tétel, csak le kell ellenőrizni a feltételeket. (amik teljesülnek)
0