Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek × ÷ + - ( )

Főoldal » Általános iskola » Matematika
517
A fenti jelekkel kell kiegészíteni, hogy igaz legyen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0=2022
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
A megoldásom kissé erőltetett, de kijön.
Abból indultam ki, hogy 7*8*9=504, ennek 4-szerese 2016, ami csak 6-tal kevesebb.
Gondolom a sorrenden nem lehet változtatni, ezért 5-östől és 6-ostól úgy szabadultam meg, hogy kivontam őket, mivel így negatív lenne, az 1-et is negatívnak vettem.
Íme:
-1*( (-2*3) + 4* (5-6) * (7*8*9) +0)

Ell.: -1( -6 + 4* (-1)*504) = -1 (-6-4*504)= -1 * (-6-2016) = -1 * (-2022)= 2022
0