Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia...Kérlek segítsetek! :)

Főoldal » Általános iskola » Kémia
554
4 gramm kén égésekor hány g kén-dioxid keletkezik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#kemia
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
S + O2 =
So2
1 mol kén égésekor 1 mol kén-dioxid keletkezik

Ez grammban:

32 g kén égésekor 64 g kén-dioxid keletkezik.

4 g kén égésekor hány g kén keletkezik?

x = 4
64⋅32= 8

8 g kén-dioxid keletkezik.
0