Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
621
Valaki segítsen kérlek
és magyarázza is el
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ahol tömör karika van, ott befelé hajló zárójel kell, mert az intervallumon belül van a határpont (zárt intervallum). Ahol meg lyukas a karika, ott kifelé hajló zárójel kell, mert az intervallumon kívül van a határpont (nyílt intervallum).
a) [-4; 6[
b) ]-6; 0]
c) [0; 8]
d) ]-2; 3[
Az utolsót próbáld meg egyedül, menni fog.

∩ Metszet: ahol mindkettő piros.
∪ Unió: ahol bármelyik piros a kettő közül.

A∩B = [-4; 0]
A∩D = ]-2; 3[ (ez megegyezik D-vel)
B∩C = [0;0] (egyedül a 0 van benne)
A∪C = [-4; 8]
B∪C = ]-6; 8]
stb., próbáld meg magad.

Ha valahol kell még magyarázat, szólj.
Módosítva: 8 éve
0