Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia SOS

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1459
Mi a neve illetve képlete a megadott vegyületeknek?
Számítsd ki a vegyületek 1-1 moljának tömegét! (Ez egy táblázat)

Név:. Képlet:. 1 mol tö.
... ZnCl2. ...
... CaCO3. ....
... H2 CO3. ....
Ammónia
Nitrogén - dioxid

Nagyon nagyon köszönöm a válaszokat előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#sos #kémia #köszönöm
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
ZnCl2 cink-klorid 65,37+2*35,45=136,27 g/mol
CaCO3 kalcium-karbonát 40,08+12,01+3*16=100,09 g/mol
H2CO3 szénsav 2*1+12,01+3*16=62,01 g/mol
Ammónia NH3 14,01+3*1=17,01 g/mol
Nitrogén-dioxid NO2 14,01+2*16=46,01 g/mol
remélem nem írtam el semmit :)
0