Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mechanika feladat!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
522
A csatolt feladat megoldásának részletei, a szükséges képletek érdekelnének. Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egyensúlyi helyzet hosszas idő után érhető el, amikor is egyenlő a rugalmas erő és a gravitációs erő.
Ekkor

`m*g=k*\Deltax`

`0,3 kg * 9,81 m/(s^2)=200 N/m * \Delta x`
`\Deltax=0,014715 m`

A rugalmassági erő munkája:

`W=1/2*D*\Delta x^2`

`W=0,021653122 J=21,6 mJ`

(De ha `g=10 m/(s^2)`-el számolunk, akkor éppen `W=22,5 mJ` jön ki.
0