Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia S.O.S.

Főoldal » Általános iskola » Kémia
504
A feladat megoldását kérném és a magyarázatot hozzá.
250g oldat van a bögrében ,25% fekte ribizli szirup. Hány gramm szörp és hány gramm víz?
3-as módszerrel a lehet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
oldat 250g
oldószer: X
oldandó anyag: 25%*250 szörp
0,25*250+X=250
62,5+X=250
X=187,5
62,5+187,5=250=100%
62,5g szörp
187,5g víz
Remélem érthető
0