Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
436
Légyszi segítsetek!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Használjuk az `(a±b)²=a²±2ab+b²` nevezetes azonosságot:

a) (1+√5)²=1²+2*1*√5+(√5)²=1+2√5+5=6+2√5≈10,47

g) (3√2+4)²=(3√2)²+2*3√2*4+4²=18+24√+16≈67,94

b)(√6+√2)²=(√6)²+2*√6*√2+(√2)²=6+4√3+2≈14,92

h) (2√5+√3)²=(2√5)²+2*2√5*√3+(√3)²=
20+4√15+3≈38,49

c) (3-√7)²=3²-2*3*√7+(√7)²=9-6√7+7≈0,125

d) (√10-3)²=(√10)²-2*√10*3+3²=10-6√10+9≈0,02

i) (5√6-√2)²=(5√6)²-2*5√6*√2+(√2)²=
150-20√3+2≈117,35

j) (7-2√11)²=7²-2*7*2√11+(2√11)²=49-28√11+44≈0,13

e) (√5-√6)²=(√5)²-2*√5*√6+(√6)²=5-2√30+6≈0,04

k) (6√2+3√5)²=(6√2)²+2*6√2*3√5+(3√5)²=
72+36√10+45≈230,84

f) (√8+√2)²=(√8)²+2*√8*√2+(√2)²=8+8+2=18

l) (5√5+4√7)²=(5√5)²+2*5√5*4√7+(4√7)²=
125+40√35+112≈473,64

Elnézést, hogy nem sorrendben írtam, remélem így is megfelel!
Módosítva: 3 éve
1