Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
439
Légyszíves segítsétek megoldani
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A felvételit is mi írjuk meg helyetted vagy mivan?
0

1.
Egy négyzetes oszlop egy négyzetlapjának a területe (2 cm·2 cm =) 4 (cm2 ).
Egy négyzetes oszlop egy téglalapjának a területe (2 cm·4 cm =) 8 (cm2 ).
8 darab négyzetlap határolja a testet.
13 darab téglalap határolja a testet
A felszín 8·4 + 13·8 = 1 pont = 136 (cm2 )

2.
A négyzetes hasáb felszíne 2a2 + 4ab
így egy négyzetes hasáb felszíne (2·2·2 + 4·2·4 = ) 40 (cm2 ),
a négy hasáb együttes felszíne 160 (cm2 ). 1 pont Három négyzetlap a ragasztási felület
Minden ragasztott terület kétszeresével csökken a test felszíne az eredeti négyzetes oszlopok összfelszínénél
Tehát (160 – 6·4 =) 136 (cm2 ) a test felszíne


(de amugy neten elöbb megtalálod a megoldást)
Módosítva: 4 éve
0