Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
732
Írjon fel olyan másodfokú egyenletet amelynek gyökei -2 és +3.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Annyi a teendőd, hogy ide behelyettesíted a -2-őt és a 3-at:
(x-x1)*(x-x2)=0

Tehát (x-(-2))*(x-3)= (x+2)*(x-3)=0
Felbontod a zárójelet:
x2+2x-3x-6=0
x2-x-6=0
Módosítva: 4 éve
0