Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Van egy alakzat 4 egység

Főoldal » Általános iskola » Matematika
388
Sziasztok! Tudna valaki segíteni ebben a feladatban?
Van egy alakzat, 4 egység. Hány ilyen egység van? Mennyi az összes területe? Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Van egy alakzat 4 egység
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
T1 = 1 egység
T2 = 3 egység
T3 = 5 egység
T4 = 7 egység
T5 = 9 egység

Az egységek száma folyamatosan 2-vel növekszik. Tehát minden tag esetében az egységeket (x * 2) - 1 el fogom számolni.

T11 = (11 * 2) - 1 = 20 egység

T2022 = (2022 * 2) - 1 = 4.043 egység.
1