Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1113
Egy 25 fős osztályba 7 főnek barna színű szeme van,8 főnek kék színű szeme van,5 főnek zöld. Mekkora a valószínűsége,hogy egy főt véletlenszerűen kiválasztva ebből az osztályból,szemének színe eltér az említett három színtol?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen: 25 fő
Barna: 7
Kék: 8
Zöld: 5
Maradék: 25 - 7 - 8 - 5 = 5

Esély = kedvező eset / összes eset = 5 / 25 = 0.2 = 20% eséllyel választunk ki olyat, akinek a szeme nem barna nem zöld és nem és nem is kék
0