Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
889
A talicskában 80 kg-os terhet kell eltolni. A talicska terhelő puttonya 40 cm-re van a kerék tengelyétől, a talicska fogantyúja pedig 140 cm-re.
- Mekkora erőt kell kifejteni, a talicska fogantyúján a teher megemeléséhez?
- Melyik egyszerű gép elvén működik a talicska?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m * g * k1 = F * k2
80 * 9,817 * 0,4 = F * 1,4
314,144 = F * 1,4
224,39 N = F

Szintén az egykarú emelő elvén működik.
Módosítva: 4 éve
0