Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
508
Egy csípőfogó vágóél felé eső hossza 12 mm. A kézzel szorított végének a tengelytől mért távolsága a tenyér közepéig 8 cm. A kezünkkel 150 N nagyságú erőhatást fejtünk ki a fogóra.
- Melyik egyszerű gép elvén működik a csípőfogó?
- Számítsd ki: Mekkora erő éri a drótot elvágás közben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egykarú emelő elvén működik.

F1 * k1 = F2 * k2
F1 * 0,012 = 150 * 0,08
F1 * 0,012 = 12
F1 = 1.000 N
0