Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összeadás,kivonás,szorzás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
600
9x (11-20)-(23+1)x10 =

/ x = szorzás /
Azt is írja már le valaki,hogy mit miért!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Először a zárójelben lévőket kell megcsinálni:
11-20 = -9
23+1 = 24
Leírom ezekkel a teljeset, hogy látszódjon:
9·(-9) - 24·10 = ?
A -9-et zárójelbe tettem, hogy ne okozzon gondot a negatív előjel, nehogy valaki arra gondoljon, hogy ki kell vonni.

Aztán jönnek a szorzások.
Pozitív szorozva negatívval az negatív:
9·(-9) = -81
A másik egyszerű:
24·10 = 240

Újra leírom, hogy hol tartunk:
-81 - 240 = ?
Egy negatívból kell kivonni 240-et, az még negatívabb lesz. Az értéke pedig előjel nélkül ugyanaz lesz, mint 81+240 = 321

Tehát -321 a végeredmény.

-----------------------------------------------

Szólj, ha valamelyik lépést nem érted.

Valójában persze nem kell ennyit írni, a részeredményeket lehet az adott rész fölé írni, de így tisztább. Valószínű úgy tanulod meg jobban, ha most te is leírod több sorban. Aztán nemsokára megy majd fejben is :)
Módosítva: 8 éve
0