Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9. osztály feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
499
Egy traktor 4,1 secundum alatt gyorsul fel 50-re. Számítsd ki a gyorsulását is, és mennyi a megtett útja?


(Sziasztok! Előre is köszönöm, ha valaki segít levezetni ezt a feladatot, mert nagyon nem értem... Igazán hálás vagyok, ha valaki segít a feladat megoldásában! Még egyszer köszönöm előre is! :))
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!
Az 50-re gyorsulás az 50 km/h lesz, mert traktorról van szó :)

A gyorsulást (jele a) úgy kapod meg, ha a sebességváltozást elosztod az eltelt idővel.
Figyelni kell, hogy m/s-ban és s-ban legyenek az adatok, tehát az 50 km/órát át kell váltani m/s-ba
Ezt úgy kapod meg, hogy 3,6-tal elosztod, tehát:
v=50 km/h=13,89 m/s
A sebességváltozás most 13,89 m/s, mert valószínűleg álló helyzetből értik az indulást.
t=4,1 s
Tehát a=13,89/4,1
a=3,39 m/s2
0