Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
807
A PQR háromszög csúcsai: , P(6;1), Q(4;6) és R(2;5). Számítsa ki a háromszög P csúcsnál lévő belső szögének nagyságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
PQ vektor koordinátái (-2;5) PQ vektor hossza  29 
QR vektor koordinátái (-2;-1) QR vektor hossza  5 
PR vektor koordinátái (-4;4) PQ vektor hossza  32 
koszinusztételt alkalmazva
5=29+32-2·√29·√32cosα
cosα=0,9191
α=23,2⁰
0