Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
429
Adjuk meg p értékét úgy, hogy a 3x – py = 7 és a -15x + 8y = 10 egyenlet két egymásra merőleges egyenes egyenlete legyen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha két egyenes egymásra merőleges akkor a normálvektoraik is merőlegesek egymásra, következésképpen a skaláris szorzatuk nulla.
3·(-15)-p·8=0
-45=8p
p=-45/8
0