Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
561
Egy egyenlő oldalú háromszög oldala 2√3. Mennyi a magassága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Berajzolhatsz egy derékszögű háromszöget, ha berajzolod a magasságot.
Ekkor a derékszögű háromszög alsó oldala 2√3 / 2 = √3 lesz. (Mert az oldal fele).
A magasságot jelöljük m-mel. Az átfogó pedig az oldal hossza: 2√3.
Felírjuk a Pitagorasz-tételt:

√3² + m² = (2√3)²
3 + m² = 12
m² = 9
m = 3 a magassága.
1