Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szamtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Elakadtam a feladat megoldasban. Valaki tudna segiteni? Koszonom!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a₁+a₂+a₃=-12 Legyen a₂=x ekkor
(x-d)+x+(x+d)=-12
3x=-12
x=-4
a₁=-4-d; a₂=-4; a₃=-4+d
(-4-d)·(-4)·(-4+d)=80 osztasz -g-gyel
(-4-d)·(-4+d)=-20
16-d²=-20
36=d²
d=6, vagy d=-6
A keresett három szám: -10; -4; +2
0