Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1868
Sziasztok. Valaki tudna segíteni a feladatok megoldásában? :)

A fogadós palacsintákat készített három barátnak. Az első megette a palacsinták harmadát, a második a megmaradt palacsinták harmadát, a harmadik pedig a megmaradt palacsinták harmadát, és így a tányéron még 8 palacsinta maradt. Hány palacsintát sütött a fogadós?


. 50 liter vizet 15 darab 3 és 4 literes edénybe öntöttünk ki. Hány edény van mindegyikből külön-külön?

Egy kutya 80m távolságban meglát egy nyulat, és elkezdi üldözni. A két állat egyszerre kezd futni a kutyát és a nyulat összekötő egyenes mentén. A nyúl 10-et, a kutya 9-et ugrik másodpercenként. Mennyi idő alatt éri utol a kutya a nyulat, ha a kutyaugrás 1 m hosszú, a nyúlugrás pedig csak 80 cm.

Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
2.

Van x darab 3 literes és 15-x darab 4 literes.

3x+ 4⋅(15−x) = 50

60-x = 50

x= 10
Van nekünk tehát 10 darab 3 literes és 5 darab 4 literes edényünk.
1

3.

távolság= 80m

sebesség: kutya= 1m*9/sec> 9m/s

nyúl=80cm*10/sec ->8m/s

sebességkülönbség:9m/s - 8m/s = 1m/s

idő= távolság:seb.különbség= 80m:1m/s=80s
1

1
1