Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Víz térfogat számítása durranogáz esetén

Főoldal » Középiskola » Kémia
425
Mekkora térfogatú víz keletkezik 6 mól durranogáz felrobbanásakor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, víz, durranógáz, Térfogat számítása
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

Az egyenlet szerint 1,5 mol durranógázból (1 mol hidrogén és 0,5 mol oxigén elegye!) keletkezik 1,0 mol víz, ezért 6 mol durranógázból arányosan kevesebb, vagyis (6/1,5)×1,0= 12/3= 4,0 mol víz fog képződni. Mivel ennek a tömege: m(H2O)= 4,0×18= 72 gramm, ami 72 cm³-nek felel meg (a víz sűrűsége ugyanis 1,00 g/cm³), ezért 72 köbcentiméter folyékony víz fog keletkezni! :)

Boldog Új Évet Kívánok! :)
Üdv.: Á. Csaba Debrecenből (46 éves matek, kémia korrepetáló)
0