Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika segítségkérés

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
Feladat:
Egy számtani sorozat első eleme 15, differenciája - 4/5.
Mekkora a sorozat negyedik eleme?

Amire rájöttem:
a4=a1+(n-1)*d képletet kell használnom.
Ott az a1=15, a d=-4/5öd, de mi az n?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
0