Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1191
Egy tó területe az 1:20000 méretarányú térképen 3,5 cm².
A) Hány km² a tó területe a valóságban? (0,14 km²)
B) Hány cm² a tó területe az 1:40000 méretarányú térképen? (0,875 cm²)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1:20000 méretarány azt jelenti, hogy 1 cm a térképen az a valóságban 1*20000=20000 cm = 0,2 km
1 cm² a térképen, az a valóságban: 0,2*0,2 =0,04 km²
Ezért a tó a valóságban: 0,04*3,5=0,14 km²
2

A tó valós mérete 0,14 km²
Az 1:40000 méretarányú térképen 1 cm = a valóságban 0,4 km
Tehát 1 cm² --> 0,4*0,4=0,16 km²

0,14/0,16=0,875 cm²
2